pátek 11. července 2014

Návrh na rozvod bezdětného manželství 2014 – vzor podle nového občanského zákoníku

Rozvod manželství upravoval až do letošního roku zákon o rodině. Od roku 2014 rozvod manželství upravuje nový občanský zákoník, který vstoupil v platnost 1. 1. 2014 a zároveň zrušil dosavadní zákon o rodině. Přinášíme vám proto aktualizovaný vzor žádosti o rozvod bezdětného manželství podle právního stavu 2014.

Vzor žádosti o rozvod manželství je návrh, který podává jeden z manželů k soudu. Vzor žádosti o rozvod manželství, který najdete na konci tohoto článku, se týká takzvaného nesporného rozvodu, kdy s rozvodem souhlasí oba manželé. Soudu poté stačí předložit návrh žádosti o rozvod manželství, ke které se druhý z manželů připojí a soud manželství během několika minut rozvede. Jaké jsou další podmínky takového rozvodu, najdete v článku rozvod manželství.

Vzor žádosti (návrhu či formuláře) o rozvod manželství je relativně jednoduchý dokument, při jehož psaní je třeba si dát pozor na formální úpravu. Sice soudy musí posuzovat návrhy podle jejich obsahu, nikoli podle úpravy, ale je dobré napsat do návrhu na rozvod manželství důvody, které vás k rozvodu vedou. Důvody nemusí být nijak složité či dlouhé, soud v případě nesporného rozvodu nehledá důkazy o rozpadu manželství. Pokud použijete náš vzor, vyhnete se zbytečným otázkám soudce v soudní síni. Dejte si pozor na přesné vyplnění údajů, včetně adres soudu i manželů.

Vzor rozvodu manželství 2014 se nijak zásadně neliší od vzoru, který platil do doby platnosti nového občanského zákoníku. Právní úprava rozvodu zůstala stejná, ovšem nově je nyní součástí právě občanského zákoníku.

Vzor (formulář) návrhu na rozvod bezdětného manželství je ke stažení zdarma zde:


VZOR KE STAŽENÍ ZDARMA - Návrh na rozvod bezdětného manželství
OBČANSKÝ ZÁKONÍK KE STAŽENÍ - Občanský zákoník 2014 ke stažení

Žádné komentáře:

 
PageRank ukazatel optimalizace PageRank.cz